Facebook kullanıcılarına bir zorunluluk daha..

Zaman Tüneli'ni zorunlu hale getiren Facebook şimdide başka bir zorunluluk için uygulama başlatıyor.

Facebook, 2010 yılından bu yana kullanıcılarına isteğe bağlı olarak e-posta hizmeti sunuyordu. Facebook'un son aldığı karara göre, facebook uzantılı mail hizmeti zorunlu hale getirildi. Bundan sonra bütün Facebook kullanıcılarının ismiyle başlayan ve @facebook.com şeklinde devam eden birer elektronikpostaadresi olması mecbur hale getirilecek.

Buuygulamaaktif hale getirildiği zamankullanıcılare-posta yoluyla uyarılacak. Bu e-posta bildirisi ilekullanıcılarınkullanıcı ismi ile email adresini değiştirme imkânı sunulacak. Facebook'un bu uygulaması hakkında yorum yapan bazı bilişim uzmanları olayı "Facebook'uninternetve kişisel veriler üzerinde daha fazla hâkimiyet sağlama çabası" olarak değerlendirdi.

Daha önce de Facebook ilk olarak isteğe bağlı olarakkullanıcılarasunduğu Zaman Tüneli uygulamasını daha sonra zorunlu hale getirdi. Facebook'un Instagramı satın aldığını duyurması ile de birçokkullanıcıTwitter ve bloglar üzerinden Instagram'daki fotoğraflarını silmeye başladı. Bu durum kullanıcıların Facebook'a güveninin olmadığını düşünmemize neden oluyor.

Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg her ne kadar kendi Facebook sayfasından Facebook ve Instagram'ın birbirinden ayrı tutulacağını açıklasa da pek ciddiye alınmadığı görülüyor. Facebook'un bu yeni uygulamasında ki getirdiği zorunluluğun nasıl tepkilere yol açacağı ise merak konusu.
Facebook kullanıcılarına bir zorunluluk daha.. Facebook kullanıcılarına bir zorunluluk daha.. Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 4/16/2012 Rating: 5

2 yorum

  1. Yüksek ödüllü 2. sibersahne makale seo yarışması başladı. 1350 tl kazanma fırsatı için http://forum.sibersahne.org/showthread.php?tid=491 adresine göz atınız.Yapmanız gereken 1 makale hazırlamak ve ödülü kazanmak.

    YanıtlaSil
  2. İyice zıvanadan Çıktı Zuckerberg adam dur durak bilmiyor artık facebookta özel'im diye bişey kalmicak gibi görünyor .

    YanıtlaSil

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]