Facebook Browser İşine Giriyor

Sızan son bilgiler, Facebook'un bir tarayıcıyı satın alarak bu cephede de rakipleriyle sıkı bir rekabet içine gireceğini ve kullanıcı deneyimini başka bir boyuta taşıyacağını söylüyor.

İnternet devi Facebook'un sadece insanların birbirinin fotoğraflarını beğendiği yada birbirini dürtebildiği bir ortam olarak kalmaktan çok daha fazlasını hedeflediği uzunca bir süredir biliniyordu. Bu doğrultuda adımlar atan Facebook'tan sızan bilgilere göre sosyal medya devi, bütün bir internet deneyimimize ortak olmaya niyetli.

Sızan bilgilere göre Facebook, kullanıcıların internet alışkanlıklarını daha yakından görebilmek için deneyimli bir tarayıcı ekicisini satın almayı planlıyor. Opera'yı tasarlayan Opera Software'i gözüne kestirdiği iddia edilen Facebook, dünya çapında 200 milyondan fazla kullanıcısı olanOpera'yı alıp üzerinde özelleştirmeler yapmayı planlıyor.

Opera'nın mobil tarayıcısının da en popüler mobil tarayıcılarından biri olması ve Facebook'un da mobil tarafa olan ilgisinin bilinmesi,Facebook'un bu satın alma işlemi sonrasında ne gibi değişiklikler yapacağı konusunda da merak uyandırıyor. Bakalım sosyal medyadan sonra tarayıcı cephesinde de Google'a rakip olacak Facebook, bu alanda da üstünlüğü elinde tutmayı başarabilecek mi.

KAYNAK
Facebook Browser İşine Giriyor Facebook Browser İşine Giriyor Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 5/26/2012 Rating: 5

2 yorum

  1. Başarılı olurlarmı bilemiyorum ama Chrome yi geçmek biraz zor gibi geliyor.

    YanıtlaSil
  2. zaten facebook'un yapacağı browser full kendi sitesi üzerine olur başka siteleri düşünmez bencil pislik :)

    YanıtlaSil

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]