Amerika IE, Avrupa Firefox Diyor..

Yapılan araştırma, tarayıcıların tüm versiyonları toplandığında Nisan ayında Amerikalıların Internet Explorer'ı, Avrupalıların ise Firefox'u daha çok kullandığını gösteriyor.

StatCounter firmasının yayımladığı istatistikler, tüm dünyanın tarayıcı savaşlarında hangi tarafı desteklediğini ortaya çıkardığı. İstatistik tablolarına baktığımızda Amerika'nın Microsoft sevdasını net bir şekilde görüyoruz. Amerika'da Internet Explorer kullanımı açık ara önde bulunuyor.

1 Nisan ile 22 Nisan arasındaki verilere göre Amerika'da InternetExplorer yüzde 40.4 ile birinci sırada yer alıyor. Chrome yüzde 24.1 ileikinci, Firefox ise yüzde 21 ile üçüncü sırada yer alıyor. Firefox ileChrome kendi aralarında bir savaş verse de Internet Explorer istatistik olarak bir hayli ilerde. Safari'nin yüzde 12.7 ile  ördüncü olması da pek sürpriz değil. Satılan o kadar Mac ve iPad'ler henüz dördüncülükten öteye geçmesini sağlayamamış.



Avrupa'ya baktığımızda ise durum farklı. Genel kullanılan versiyonların toplamında Firefox yüzde 30.6 ile birinci sırada yer alıyor. InternetExplorer Avrupa'da ikinci sıraya düşmüş. Yüzde 29.2 ile ile ikinci sırada olsa da Chrome yüzde 29.1 ile üçüncü sırada, IE'nin hemen arkasında.



Avrupa'nın tarayıcı versiyonlarına baktığımızda ise Chrome 18, Avrupa'nın en çok kullanılan tarayıcısı. Onu Firefox 11 ve IE 9 izliyor. Tabii tüm versiyonları topladığımızda bir üst parafraftaki yüzdeler ortaya çıkıyor.
Amerika IE, Avrupa Firefox Diyor.. Amerika IE, Avrupa Firefox Diyor.. Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 4/24/2012 Rating: 5

1 yorum

  1. bence maxthon da bulunmalıydı. Maxthon çok az ram kullanıyor. Hiç kasma yapmıyor. Mozilla'dan 2 kat daha hızlı açıyor web sayfalarını. Rami düşük olanlar için profesyonel bir web tarayıcısı.

    YanıtlaSil

Facebook

Image Link [https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgcwUtKFfbxaHle-k0i-w6fmNwkMeKC4nkTFQX6cR63AuSKhbPGt9LSnu0aTDQAfCbQrKy-1GTldHk8WUA2jtUWSwvklex0Itj1HfLC9YzQmkD7IlN-sGSwHt0vnOXwpuKLSutolIDG8hI/w1366-h768-rw-no/] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]