Instagram Zorunlu Kare Formatından Çıktı!


Instagram bugün iOS ve Android versiyonlarına yaptığı güncellemeyle bugüne kadar adım atmadığı bir konuda radikal değişikliğe gitti. Güncellemeyle birlikte artık kullanıcılar Instagram’a fotoğraflarını sadece kare olarak değil, panoramik ya da portre olarak, yani yatay veya dikey olarak da yükleyebilecek.


Verilen rakamlara göre Instagram’a yüklenen her 5 fotoğraftan bir tanesi Instagram’ın daha önce dayattığı kare formata uygun değildi. Artık kare format zorunluluğunun olmaması Instagram’ın görselliğini ve göze hitap seviyesini biraz daha artıracak. Bu durumdan şikayetçi olan birçok marka ve profesyonel fotoğrafçı da bundan böyle Instagram’ı daha sık kullanabilir.

Instagram‘ın ürün müdürü Ashley Yuki de kullanıcıların kare formata dönüştürmek istemediği fotoğraf anılarının var olduğunun farkında olduklarını iletiyor. Instagram hal böyle olunca bu güncellemeyi yaparak pek çok kullanıcıyı sevindirdi, bildiğiniz gibi Instagram daha önce fotoğraf kalitesini artıran bir güncelleme yapmış ve web versiyonunda bazı yenilikler getirmişti.

Instagram’ın bu tarz bir güncelleme yapmış olmasının iyi etki ettiği sonuçlar arasında kullanıcı deneyimi yer alıyor. Bundan böyle Instagram’da veya Instagram’dan Facebook’a paylaşılan fotoğraflarda altta ve üstte anlamsız boşluklar görmeyeceğiz. Bu güncellemenin iyi yanları olduğu kadar kötü yanları da var. Kötü haber ise Instagram’da fotoğrafları kare formata getirmenizi sağlayan sayısı onlarca ile ifade edebilecek üçüncü parti uygulamalara gelecek. Instagram’ın bu güncellemesi artık o uygulamaların kullanılmasına gerek kalmamış olacak.
Instagram Zorunlu Kare Formatından Çıktı! Instagram Zorunlu Kare Formatından Çıktı! Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 8/28/2015 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]