Güneş Enerjili Şarj İstasyonları Geliyor!

Samsung yepyeni bir girişime imza atarak gücünü güneşten alan şarj istasyonları kuracak. Bu istasyonlar ilk nerede kurulacak, kullanım ücreti ne kadar?




Samsung'dan şarj sıkıntısı yaşayan insanların derdine deva olacak bir çözüm geldi. Şirket, enerjisini güneşten alan telefon şarj istasyonlarını kullanıma açıyor.

Şarj sıkıntısını büyük oranda azaltacak girişim!
Samsung bu şarj istasyonlarını ilk olarak Hindistan'daki Smart Kafe'lerin karşı kısımlarına yerleştirecek. Bu istasyonlar aldığı güneş enerjisiyle 300 KW güç üretecek ve günde yaklaşık 20 adet telefonu şarj edebilecek.

Ayrıca gücünü güneşten alarak enerji tasarrufuna da katkı yapacak olan bu istasyonlar tamamen bedava olarak kullanıcılara sunulacak. Bu istasyonların günde 20 adet telefon şarj edebilmesi biraz düşük bir rakam olarak görülse de bir teknoloji devinin bu tarz bir girişim yapması sevindirici. Doğanın korunmasına da dolaylı yoldan katkı yapacak bu istasyonlar, önümüzdeki yıllarda daha güçlü bir şekilde hizmet verebilir.

Bu istasyonlar diğer ülkelere gelir mi şu an bilinmiyor. Ancak istasyonların bu haliyle Türkiye'ye geldiğini düşünürsek günde 20 telefon'luk limitin ülkemizde izdihama yol açacağını kestirmek güç değil.

Kaynak: Shiftdelete
Güneş Enerjili Şarj İstasyonları Geliyor! Güneş Enerjili Şarj İstasyonları Geliyor! Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 8/27/2015 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]