Android Telefonların Gizli Test Menüsü

Çoğu akıllı telefon kullanıcısı kullandığı cihazın tüm özelliklerini araştırıp bulur; ancak telefon istediğiniz görevi yerine getirdiği sürece bilip bilmedikleriniz önemli değil.


Diğer taraftan eğer meraklı ve işletim sisteminizin derinliklerini araştırmayı seviyorsanız, kullanım kılavuzunuzda bulunmayan bazı özellikleri keşfedebilir ve telefonunuzu daha derinlemesine kullanabilirsiniz.

Tüm telefonların gizli kalmış ve nedendir bilinmez kullanım kılavuzlarında yazmayan bazı özellikleri vardır ve sanki üreticiler bu özellikleri bilmeyin de erişemeyin diye yapmışlar gibi gizli kalmaya belki de kullanım süresi boyunca devam eder hiçbir zaman açılmadan telefonla birlikte geri dönüşüm merkezlerine gider bu özellikler.

Hemen her Android cihazda bulunan bir test ve bilgilendirme menüsü, telefonunuz hakkında anlık ve kullanım süresi boyunca tutulan verileri içeriyor.

Bu menüye ulaşmak için ise yapmanız gereken şey telefonunuzun arama ekranından *#*#4636#*#* tuşlarını yazmak.

Bu menü sayesinde telefonunuzun Wi-Fi bağlantı bilgilerine, batarya bilgilerine, uygulama kullanım verilerine, IMEI numarası gibi telefon bilgilerine ya da telefonunuzun fabrika çıkışındaki varsayılan ayarlarına kadar pek çok bilgiye erişebiliyorsunuz.

Telefon ve telefon kullanımınız ile ilgili hemen tüm verilere ulaşabileceğiniz bu menüde dikkat etmeniz gereken şey ise değiştirdiğiniz şeyin ne olduğunu bilerek değiştirmeniz; çünkü mesela radyoyu kapat seçeneğine tıkladığınız zaman, telefonunuzun radyo sinyalleri ile işleyen tüm işlevlerini kapatıyor ve operatörden sinyal alamayan cihazınız ile arama yapamıyor, mesaj gönderemiyor ya da internete bağlanamıyorsunuz.

Kaynak: Webtekno
Android Telefonların Gizli Test Menüsü Android Telefonların Gizli Test Menüsü Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 9/01/2015 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]