Twitter Logosunda Değişiklik

Twitter’ın markalaşmasında başrol oynayan mavi kuş ikonu şirketin olduğu her yerde karşımıza çıkıyor. Mobil uygulamalarından diğer servislere kadar Twitter isminin olduğu her yerde bu küçük mavi kuş logosunu görüyoruz. Twitter yıllar içinde oldukça büyük bir yol kat etti ve bugün dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri.

Kuruluşundan bu yana geçen altı yılda dünyanın en popüler sosyal ağlarından biri olmayı başaran Twitter, kendisiyle özdeşleşen meşhur mavi kuş logosunda birtakım değişiklikler yaptı. Twitter markasını ifade eden mavi kuş Larry’nin yeni hali mikroblog sitesinin yükselişini simgeliyor.

Logoda yapılan değişikliği resmi blogundan duyuran Twitter, yeni kuşun tasarımında birbiriyle örtüşen daireler kullanmış. Logonun artık evrensel bir hale bürüneceğine dikkat çeken açıklamada, bugünden itibaren Twitter’ı ifade etmek için kullanılan kabartma yazı ve harflerin yerini yeni mavi kuşun alacağı belirtildi.

Yeni Twitter kuşunun farklılığı eskisiyle karşılaştırıldığında hemen göze çarpıyor. Eski logodaki kuşun sevimli ama çıkıntılı yapısı, yeni tasarımda yerini daha aerodinamik bir forma bırakmış. Belirtilene göre tıpkı Twitter’daki kullanıcıların birbiriyle iletişimi, ilgi alanları ve fikirlerinin bir arada olması gibi yeni logo da üç dairenin kesişmesinden oluşuyor.

Logoda dikkat çeken bir diğer detay ise, eskiye nazaran kuşun yukarı doğru uçan konumlandırması. Blogdaki açıklamada bunun özgürlük, umut ve sınırsızlığı mükemmel bir şekilde temsil ettiği vurgulanmış. eMarketer verilerine göre 2014 yılında 540 milyon dolar reklam gelirine ulaşacağı tahmin edilen Twitter’ın global marka imajını yeni logosuyla birlirlikte sağlamlaştırmaya çalıştığını söyleyebiliriz. Zira Nike ve Apple gibi dev şirketlerinin marka imajında logolarının etkisi bir hayli yüksek.

Twitter Logosunda Değişiklik Twitter Logosunda Değişiklik Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 6/08/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]