SimCity Facebook Oyunu Oluyor

Maxis ve Electronic Arts'ın The Sims'i Facebook üzerine taşımasının ardından, Sim City hayranlarını sevindirecek bir haber daha firma tarafından açıklandı.

The Sims Social, Facebook oyunları tarihinde en hızlı yükselişi gösteren yapımlardan biriydi. Bir anda milyonlarca kullanıcı tarafından oynanmaya başlanan oyun, Zynga'nın Facebook oyunları tekeline son vermeyi başarmıştı.

Her ne kadar şu günlerde eski popülerliğini koruyamamış olsa da, The Sims Social hala oynanmaya devam ediyor. Electronic Arts ve Maxis ise popülerliğini kaybeden Sims Social'ın yerine yepyeni bir yapımı Facebook kullanıcılarıyla buluşturmaya hazırlanıyor.
Yapımın adı SimCity Social. Yine sondaki 'Social' ekinden de anlayabileceğiniz üzere Facebook üzerinde birçok oyuncunun etkileşim halinde bulunarak oynayabileceği bir oyun olacak. Yani Facebook ile Electronic Arts'ın anlaşmasının ardından, 'tanrıcılık oyunları' olarak adlandırılan türün
en iyi örneklerinden SimCity'i Facebooküzerinde yakında görebileceğiz.

Playfish tarafından geliştirilen yapımda oyuncular, şehirler kurarak bu şehirleri istedikleri tarzda geliştirebilecekler. SimCity oyunlarında her zaman karşımıza çıkan suç, yangın, doğal afet gibi olaylar silsilesi de yapımda yer alacak. Oyuncular arkadaşlarının şehirlerini ziyaret edebilecek ve onların şehirlerinden kendi dünyalarının görevlerini tamamlayabilmek adına kaynaklar toplayacaklar.

EA henüz SimCity Social'ın ne zaman hazır hale geleceğini ise açıklamayarak oyuncuları merak içerisinde bırakmayı seçmiş. Çok uzun bir süre beklemeyeceğimizi tahmin etmek ise güç değil.

KAYNAK
SimCity Facebook Oyunu Oluyor SimCity Facebook Oyunu Oluyor Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 6/06/2012 Rating: 5

1 yorum

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]