Microsoft’un Sosyal Ağı So.cl Açıldı!

Facebook’un doğuşuna benzer hikayesiyle geçtiğimiz yıl öğrenciler için hayata geçirilen Microsoft’un sosyal ağı So.cl, betadan çıktı. Bir süredir sadece ABD’nin Syracuse, Washington ve New York Üniversiteleri’nde aktif olan So.cl, tüm dünyadaki öğrenciler için artık hazır.

So.cl hakkında Facebook ve Google+’a rakipten çok, öğrenciler için oldukça yararlı, arama yapılabilen ve araştırma paylaşılabilen bir sosyal ağ diyebiliriz. Diğer bir deyişle So.cl, odağına gençleri alan, sosyal deneyimlerin ve öğrenmenin geleceğini oluşturmayı hedefleyen bir proje. Microsoft bünyesindeki FUSE Labs tarafından geliştirilen So.cl, artık bütün öğrencileri bu yeni sosyal ağı tecrübe etmek için kabul ediyor.



Öğrenciler So.cl’ye Facebook hesabı veya Windows Live hesabı ile katılabiliyor. Pinterest benzeri bir sosyal ağ olan So.cl’de panolar oluşturulabiliyor. Microsoft’un sosyal ağı, tasarım açısından ise oldukça sade ve göz yormayan bir arayüze sahip. Siteye üye olduğunuzda karşınıza ilgi alanlarınıza göre öneriler çıkıyor.

Tıpkı Facebook’taki gibi tavsiye ve paylaş butonları bulunan So.cl’nin, aynı zamanda kullanıcıların herhangi bir içeriği kolayca paylaşabilmeleri için web tarayıcılarına ekleyebildikleri bir bookmarklet da sunuyor. Sitedeki takipçi ve takip edilen kişiler ise Twitter’da olduğu gibi görüntüleniyor.



Ayrıca video partileri özelliğiyle oluşturduğunuz videoları arkadaşlarınızla birlikte izleyebildiğiniz So.cl’ye şimdilik fotoğraf yüklenemiyor. Ancak Microsoft tarafından bu özelliğin yakında ekleneceği belirtiliyor. Geçtiğimiz aylarda Facebook’un da öğrencilere yönelik yeni gruplarını yayınladığını duyurmuştuk. Bu açıdan sosyal ağların öğrencilerin daha aktif yer alması ve bilgi paylaşması yönünde bir eğilim oluşturmaya çalıştıklarını söyleyebiliriz.

Microsoft’un Sosyal Ağı So.cl Açıldı! Microsoft’un Sosyal Ağı So.cl Açıldı! Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 5/21/2012 Rating: 5

4 yorum

  1. Ozi bana toplist sitesi kurarmısın heryerinde reklam yapabilirsin ama herşeyi ayarlanmış olsun _?_

    YanıtlaSil
  2. P*çinoğlu önce çaldığın temamın copyrightını düzelt! Kocaman yazdık haram zıkkım olsun diye amc*k!

    YanıtlaSil
  3. Eğer düzeltirsem yaparmısın bidaha silmem

    YanıtlaSil
  4. copyright sini değiştim bidaha değiştirirsem allah belamı versin ! Kuran-ı Kerime el basarım değiştirmiycem ö.d.

    YanıtlaSil

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]