Google El Yazısı ile Arama Artık Türkçe

Google, Google Arama ile daha hızlı etkileşim sağlayabilmeniz için yeni bir yol daha geliştirdi: Mobil cihaz ve tabletler için el yazısı ile arama.

Dokunmatik ekranlı bir mobil cihaz üstünden arama yapmak, masaüstü veya dizüstü bilgisayarların aksine daha zor olabiliyor. Bu yüzden Google ile daha rahat etkileşime geçebilmek için yeni bir yol daha icad edildi; mobil cihaz ve tabletler için el yazısı ile arama seçeneği.

Diyelim ki kalabalık bir sokağın köşesinde, bozuk bir yolda takside gidiyorsunuz ya da sadece kanepenizde oturuyorsunuz. El Yazısı sayesinde cihazınızın ekranına yazarak arama yapabilirsiniz; yani ekranın yarısını kaplayan bir klavye düzeninde ekrandaki küçük harfleri bulmaya çalışmanıza gerek yok.

Başlamak çok basit: Mobil cihazınızla bağlandığınız Google.com’da alt köşedeki “Ayarlar” kısmından “El yazısını” aktif hale getiriyorsunuz. Fakat unutmamanız gereken bir şey var, ayarları kaydettikten sonra özelliğe erişebilmeniz için sayfayı yenilemeniz gerekebilir. Tabletlerde ise Arama Ayarları’na “dişli çark simgesi”nden ulaşabilirsiniz.

El yazısını aktif hale getirdiğinizde, ekranınızın sağ alt köşesindeki “El yazısı” simgesine tıklayarak ekranınıza yazmaya başlayabilirsiniz. Birkaç harf yazdıktan sonra otomatik tamamlama seçeneği arama kutusunda belirecektir. Eğer aradığınız kelime seçeneklerden biriyse tıklayın ve aramayı başlatın. Daha uzun sorgular için, yazmaya devam edebilir ve ok tuşlarını kullanarak otomatik tamamlamalar yardımıyla aramanızı yapabilirsiniz. Ekranınızdaki herhangi bir yere yazabileceğiniz için bir klavyeye, bir arama kutusuna tekrar tekrar bakmanız gerekmeyecektir. 'El Yazısı' ile arama opsiyonunu klavyenin yerini alması amacı ile değil tamamlayıcı bir özellik olarak tasarlanmış. Tercihinize göre el yazısı özelliği ile birlikte dilediğiniz zaman klavye kullanarak da arama yapabilirsiniz.
Google El Yazısı ile Arama Artık Türkçe Google El Yazısı ile Arama Artık Türkçe Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 7/27/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]