Blogger’da Türkçe Karakterli Site Adı Almak

Blogger dünyada ve ülkemizde en çok kullanılan ücretsiz blog servislerinden biri. Yeni blog açan bir çok kimse çeşitli avantajlarından dolayı Blogger’ı tercih ediyor. Fakat birçok yeni blogcu almak istediği isimleri yani alan adlarını, daha önceden alındığı için alamadığından şikâyetçi. Yeni bir blog açmak istiyorsunuz fakat bir türlü güzel bir ad bulamıyorsunuz. Bunun sebebi Blogger’dan isim almanın ücretsiz olması ve aldığınız ismin siz siteyi kullanmasanız bile sistemden silinmemesi.Bu soruna Bloggerdan Türkçe karakterlerin (ç, ğ, ı, ö, ş, ü ) içinde bulunduğu ad alarak çözüm bulabilirsiniz.

Türkçe karakterli alan adı almak için önce Blogger’a giriş yapın. Yeni blog oluştur kısmına girin. Burada blog isimi olarak direkt Türkçe karakterli bir ifade kullanırsanız sistem bu karakteri kullanamazsınız şeklinde bir uyarı verecektir. Bundan dolayı Türkçe karakterli isim alabilmek için öncelikle alacağınız adı buradaki IDN çevirici ile sisteme uygun hale getirelim.

Örneğin Oğuzhan adının karşılığı “ xn--ouzhan-35a ” şeklindedir.
Bu ismi oradan kopyalayıp Blogger’ın yeni blog açma ekranına geri dönelim. Blog adresi alanına kopyaladığımız kodu yapıştıralım.

Formu doldurduktan sonra eğer daha önceden alınmamışsa istediğiniz adı almış olacaksınız.

Yukarıda örneklediğimiz sitenin adresi http://oğuzhan.blogspot.com şeklinde alınmıştır.
Blogger’da Türkçe Karakterli Site Adı Almak Blogger’da Türkçe Karakterli Site Adı Almak Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 7/27/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]