Blogger Cufon Font Kullanımı

Blogger‘da yazı başlıklarının stilini değiştirmek ya da kullanılan fontu değiştirmek için genelde CSS yöntemi kullanılır. Bu iş ise normalde biraz zahmetlidir. Yani CSS bilginizin normalin üstünde olması gerekir. Her istediğiniz fontu da öyle istediğiniz gibi uyumlu yapamıyorsunuz zaten. Sadece belli fontlar eklenebiliyor. Bugün anlatacağım yöntemle ise istediğiniz her fontu Cufon yöntemi yardımıyla bloglarınıza ekleyebilirsiniz tıpkı benim gibi Peki cufon nedir isterseniz önce buna bir bakalım:

Cufon: Web sitelerimizde istediğimiz fontları kullanmamıza imkan sağlayan yeni bir teknoloji. Bu teknoloji sayesinde beğendiğimiz ve hoşumuza giden fontları ufak bir kod satırı ile web sitelerimizde gösterebiliyoruz.
WordPress’de çoğu şey gibi bu yöntem de basit bir eklentiyle yapılıyor ama Blogger’da ufak bir kod satırı ile işi çözmek mümkün. Şimdi de isterseniz bu işlemin nasıl yapıldığını görelim:
<script src='http://cufon.shoqolate.com/js/cufon-yui.js' type='text/javascript'/>
<script src='http://ozicab.in/cufont/myriad-pro.cufonfonts.js' type='text/javascript'/>
<script type='text/javascript'>Cufon.replace(&#39;h1, h3, h4, h5, h6&#39;);</script>
Yukarıdaki kodumuzu " head> " etiketinden sonra yapıştırıyoruz ve işlem tamam. Yukarıda kırmızı ile belirttiğim yerleri sitenize göre düzenleyip özelleştirebilirsiniz.Güle güle kullanmanız dileğiyle..

KAYNAK
Blogger Cufon Font Kullanımı Blogger Cufon Font Kullanımı Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 7/03/2012 Rating: 5

4 yorum

  1. eyw baştacısın kardeşim

    YanıtlaSil
  2. hocam cok gizli degilse senin kullandıgın kodu verebılırmısın ?

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. kardes bunu uyguladim ama olmuyor ...neden benim temamda calismiyor bu hata veriyor anlamadimki ...yardim edermisin kardesim bana mümkünse uzun zamandir bunu aryiorum ama bulduklarimin hic biri uymadi temaya ...yazi basliklar hep büyük oluyor...ben sadece ilk harfin büyük olmasini istiyorum nasil yapcam http://www.cineasya.net burda anasayfada yazibasliklari komple büyük olunca cok cirkin duruyor..

    YanıtlaSil

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]