Google’ın 199 Dolarlık Tableti Temmuz’da Geliyor

Apple’ın tartışmasız lider olduğu tablet piyasasında düşük fiyatıyla fark yaratması muhtemel Google‘ın ilk tableti Temmuz ayında resmi olarak satışa sürülecek. Tablet rekabetine yeni bir soluk getireceği düşünülen Google tabletin dağıtımına önümüzdeki ay itibarıyla başlanacak.

Digitimes’ın haberine göre 7 inç ekrana sahip olacağı belirtilen Google’ın yeni tabletinin 600 bin adetlik ilk gönderimi Haziran ayında gerçekleştirilecek. Bilindiği gibi daha önce ilk defa üreteceği tableti için satıştarihini Mayıs ayı olarak belirleyen Google, beklentileri karşılamayan tasarım ve maliyet gibi küçük sorunlar nedeniyle bu tarihi ertelemek zorunda kalmıştı.

Google ve Asustek işbirliğiyle üretilen tabletin önündeki en büyük engellerden biri satış fiyatını 200 doların altına indirebilmekti. Google görünüşe göre tabletin çıkış tarihini uzatan fiyat konusunu çözmeyi başarmış. Zira belirtilene göre Google tablet, 149 dolara mal olacak ve 199 dolardan satışa sunulacak.

7 inçlik ekran boyutuyla yüksek seviye kullanıcıları tatmin etmeyeceği ortada olan Google tabletin, 2012 yılının sonuda kadar 2.5 milyon adet satması hedefleniyor. Dört çekirdekli Nvidia Tegra 3 işlemciye sahip olacağı tahmin edilen Google tablette büyük bir olasılıkla Android 4.0 Ice Cream Sandwich işletim sistemi kullanılacak. Görünen o ki Google tablet, donanımı ve düşük fiyatıyla sadece Apple’ı değil, Amazon’un satış rekorları kıran Kindle serisinin de işini zorlaştıracak.
Google’ın 199 Dolarlık Tableti Temmuz’da Geliyor Google’ın 199 Dolarlık Tableti Temmuz’da Geliyor Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 5/28/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]