Google Yeni Bir Sosyal Ağ Satın Alıyor!

Google, bir sosyal platform olan Meebo’yu 100 milyon $’a satın almanın kritiğini yapıyor!

Google, sosyal ağlar arasında kendine iyi bir yer edinme çabaları içinde. Son hamlesi ise, bu çabaları destekler nitelikte. Meebo, önceleri eBuddy tarzı bir çevrimiçi çoklu anında mesajlaşma istemcisi görevi görüyordu. Fakat 2011 yılının kasım ayından itibaren, bambaşka bir rotada seyrediyor.

AllThingsD adlı bir sitenin haberine göre ise Google, rotasını değiştiren 6 yaşındaki bu siteyi satın alıp, almayacakları üzerine tartışmalar yapıyor.

Meebo, 2005 yılında kurulan, internet tarayıcısı üzerinden mesajlaşma platformlarını kullanabildiğiniz bir web sitesiydi, ki Meebo Messenger hizmeti hâlen sürmekte. Mountain View, California merkezli bu girişim, kendini müşterileri için sosyal ve mobil uygulamalar geliştirme rotasında genişletti. Yayıncılar için de çevrimiçi iletişim hizmetleri sundu.

2010 yılı finans raporlarında ise, Meebo, son çeyreği 25 milyon $ yatırım alarak kapattı. Khosla Ventures tarafından sağlanan bu yatırımdan sonra, Draper Fisher Jurvetson ve Sequoia Capital de yatırım yaptı. Şirket, şimdiye kadar 62.5 milyon $’lık yatırım aldı.

KAYNAK
Google Yeni Bir Sosyal Ağ Satın Alıyor! Google Yeni Bir Sosyal Ağ Satın Alıyor! Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 5/13/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]