Angry Birds'ün İstanbul Versiyonu Geliyor..

Son dönemin gözde oyunlarından Angry Birds, İstanbul'u konu edinen özel bir versiyon çıkarmaya hazırlanıyor. Peki bir sonraki sürüm olması beklenen yapımın içeriği ne olacak?

İlk olarak iPhone cihazlarda görücüye çıkan Angry Birds kısa sürede elde ettiği başarı sayesinde dikkatleri üzerine çekmişti. Sapan ile fırlattığınız çeşitli özellikteki kızgın kuşlar ile yeşil domuzcukları vurmaya çalıştığınız yapım, daha sonra bilgisayar sürümüyle karşımıza çıktı.

Yayılma politikası kapsamında daha fazla kişiye ulaşmak isteyen firma, bir adım ileriye giderek internetin gözde sosyal ağı Facebook için özel bir uygulamayla kritik bir hamleyi geride bırakmış oldu. Böylece dünya çapında oynanan Angry Birds şimdi de İstanbul'a özel bir sürümle karşımıza çıkacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel'in yaptığı açıklamaya göre oyun yapımcısı Rovioile görüşme başlatan yetkililer onları İstanbul'a davet etti. İçerisindeBoğaz Köprüsü gibi şehrin tarihsel simgelerinin yer alması planlanan bir oyun tasarlayan bakanlık bu sayede İstanbul'un tanıtımı yapmak istiyor.

Reklam Konusunda Doğru Bir Hamle
Günde yaklaşık 30 milyon kişinin oynadığı Angry Birds genel yapı itibariyle 600 milyon kez mobil cihazlara indirildi. Bu denli büyük kullanıcı kitlesini değerlendirmek istediklerini sözlerine ekleyen Demirel, çalışmanın ilgi çekici hale gelmesi için oyun içerisine İstanbul tatili gibi hediyeler koymayı planladıklarını söyledi.

Özellikle son sürüm Space ile rekor kırarak sektördeki yerini hayli sağlamlaştıran Rovio eğer İstanbul sürümünü çıkarırsa ülkemiz için müthiş bir reklam imkanı sağlayacak. Bakalım Rovio Angry Birds İstanbul'u çıkaracak mı, çıkarırsa ne gibi detayları olacak hep birlikte göreceğiz.

Angry Birds'ün İstanbul Versiyonu Geliyor.. Angry Birds'ün İstanbul Versiyonu Geliyor.. Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 4/28/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]