Link Kısaltma Servisleri (Arşiv)

Çok sıkıldım ve sizler için büyük ve yararlı bir link kısaltma arşivi hazırladım. En çok kullanılan ve en kaliteli url kısaltma servislerini ilk başlara tanıtarak yazdım hemen altına da dev arşivi sırasıyla yazdım. Arşive katkıda bulunmak isteyenler yorum olarak arşivde ekli olmayan link kısaltma sitelerini bildirebilirler. Arşivimiz günceldir ve güncel kalacaktır, sürekli yenilenecektir! Paylaşmak istediğiniz uzun bağlantı linklerini kısaltmak için çeşitli servisler bulunmakta, şu sıralar en gözde link kısaltma servislerine bir göz atalım.

Bit.ly.com  "Özel Alan Adı İçerir! - ÖRN: http://bit.ly/ocabbaroglu"
Şu an link kısaltma servisleri arasında en fazla kullanılan bu site diyebilirim. En fazla kullanıma sahip olmasının en büyük nedeni Firefox eklentilerinden TwitterFox'un linkleri bu sitenin api'si ile oluşturması diye düşünüyorum. Görsellik yönünden bit.ly sitesi çok güzel... Kısa link oluşturduktan ve arkadaşlarınızla paylaştıktan sonra bit.ly sitesinde paylaştığınız link ile ilgili istatistiki bilgileri görebilirsiniz.

Tamamen google'a ait olan ve çok kullanışlı olan link kısaltma servisidir. Şöyle bir notta ekleyebiliriz webmasterların en sık kullandığı link kısaltma sitesidir, şahsen bende goo.gl'ı kullanıyorum tavsiye ederim.

Tr.im 
bit.ly ile benzer özelliklere sahip bir link kısaltma servisidir. Arayüz kullanım açısından başarılı denilebilir.Firefox için bir eklentisi bulunmakta fakat bu eklenti çok kullanışlı değil. bit.ly servisinde olduğu gibi link kısaltma işleminden sonra istatistikleri bilgileri görebilirsiniz.

Tinyurl "Özel Alan Adı İçerir! - ÖRN: http://tinyurl.com/ozicab"
Arayüz olarak bit.ly ve tr.im kadar kullanışlı olmasa da kullanım olarak iki servis ile benzer özelliklere sahip. Firefox için kullanışlı bir eklentisi olmasına karşın henüz Firefox 3.5 sürümünü desteklemiyor.

Kısaurl 
Türkçe yayın yapan bir link kısaltma servisidir. Çoklu link kısaltma hizmeti vermektedir. Ayrıca masaüstünde çalıştırılabilir bir yazılımı var. Bu yazılım yardımıyla tarayıcıdan giriş yapmadan direkt olarak masaüstünden link kısaltabilirsiniz. Kısalttığınız linke şifre koyarak sadece şifreyi verdiğiniz kişilerin bağlantıya ulaşmasınıda sağlayabilirsiniz.

Zipmyurl 
Kısaurl servisinde olduğu gibi oluşturduğunuz linklere şifre koyabilirsiniz. Arayüz olarak web 2.0 tarzı kullanılmış. Başarılı bir link kısaltma servisidir.

Diğer link kısaltma servisleri
http://kisalink.tk - KısaLink.tk
http://kisalt.be - Kısalt.Be "Özel Alan Adı İçerir! - ÖRN: http://kisalink.tk/ozicab"
http://mut.lu - Mut.Lu "Özel Alan Adı İçerir! - ÖRN: http://mut.lu/ozicab"
http://mikiurl.com - MikiUrl.com
http://ufalt.co - Ufa.lt
http://ufalt.net - Ufalt.net
Link Kısaltma Servisleri (Arşiv) Link Kısaltma Servisleri (Arşiv) Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 3/31/2012 Rating: 5

9 yorum

  1. Ya sidebar bg resmini aldım olur mu ?

    YanıtlaSil
  2. orhan ebenin yani amk sen alıyon bne değiştiriyom sen alıyon kaldır onu !!

    YanıtlaSil
  3. kufur etme adam gibi söyle awk :D

    YanıtlaSil
  4. tamam değiştiriyiom kendin çizerim bekle çiziyim.

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. http://urlji.com u kulanıyorum sağlam ve hızlıdır.

    YanıtlaSil
  7. http://kisa.us tek tıkla iş bitiyor...

    YanıtlaSil
  8. Güzel Bir link kısaltma sistemi http://bazi.co şahsen ben kullanıyorum çok pratik bir site

    YanıtlaSil

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]