Dünyanın En Çok Kazanan Kadın E-Spor Oyuncusu: Katherine -Mystik- Gunn


Katherine 'Mystik' Gunn, sadece 3 turnuvaya katılarak kazandığı parayla Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeye hak kazandı.

Oyunun her türlüsü artık birçok kişi için kazanç kapısı haline gelmeye başladı. Bazı oyuncu YouTuber’ların paylaştığı oyun videolarıyla dünya kadar para kazandığından bahsetmiştik. Bu kişiler arasına yavaş yavaş e-sporcular da giriyor. Onlardan bir tanesiKatherine ‘Mystik’ Gunn. Üstelik sporcu, bu parayı yalnızca 3 turnuvaya katılarak (ki bu oyunların hepsi Halo'ymuş) kazanmış. (122 bin dolar) Mystik, kazandığı bu para ile Guinness Rekorlar Kitabı’na da girmeyi hak etmiş.

Bu alanda en çok kazanan ikinci kadın e-sporcu olanSasha “Scarlett” Hostyn, tam 59 turnuvaya katılarak 114 bin 676 dolar kazanmış. Yani orana vurduğumuzda Mystik turnuva başına ortalama 40 bin dolar kazanırken, Scarlett turnuva başına1900 dolar civarında bir para kazanmış. Kendisini ilk tebrik eden arasında ise üyesi olduğu Team Dignitas olmuş.



2007 yılından itibaren bu ekipte yer alan Mystik, bu zamana kadar 122 bin dolar para kazanmış. En büyük başarısını ise toplam 100 bin dolar ödülün verildiği Amerikan TV programındaki WCG Ultimate Gamer’ı kazanarak elde etmiş. 8 yıl gibi bir sürede 122 bin dolar çok büyük bir rakammış gibi durmasa da yalnızca oyun turnuvalarına katılarak kazanılmış olması, bence saygı duyulması gereken bir durum.

Kaynak: Gamexnow
Dünyanın En Çok Kazanan Kadın E-Spor Oyuncusu: Katherine -Mystik- Gunn Dünyanın En Çok Kazanan Kadın E-Spor Oyuncusu: Katherine -Mystik- Gunn Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 9/05/2015 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]