Bir Kız Çocuğunun Ne Kadar Kolay Kandırılabildiğini Gösteren Sosyal Deney

Ünlü YouTuber olan Coby Persin tarafından yapılan bu sosyal deney, çocuklarımızın sosyal medya üzerinden nasıl kolayca kandırılabileceğini bizlere kanıtlar nitelikte. Herkesin kesinlikle izlemesi gereken bu video, çocuklarımızı eğitmemiz gerektiğini de bizlere gösteriyor.



Özellikle ülkemizde kız çocuklarına verilen değer gerçekten dünyanın hiçbir yerinde yok. Ebeveynler tarafından koruyup kollanan ortaokul ve lise çağlarındaki genç kızlarımız da sosyal medya hesaplarını en yoğun olarak kullanan kesimlerin başında geliyor. Peki ya kötü niyetli insanlar?

Özellikle pedofili rahatsızlığı bulunan, ya da bundan zevk alan kişilerin radarında olan bu yaş gruplarının sosyal medya konusunda eğitilmediği zamanlarda başa gelebilecek sıkıntıları göstermek amacıyla bir sosyal deney yapan ünlü YouTuber Coby Persin, son dönemlerde oldukça dikkat çeken bir iş ortaya koymuş. 12-15 yaş aralığında olan 3 farklı kız ile 2-3 gün konuşarak ailesinden gizlice dışarıya çıkmaya ikna ettiği bu video gerçekten izlenip ders çıkarılması gereken cinsten.

Aileleri ile ortak bir çalışma ile sanki o bölgeye yeni gelen ve kızların yaşlarına yakın bir yaştaymış gibi kendini gösteren Coby, bu kızları dışarıda buluşmaya ikna ediyor. Olaydan habersiz kızlar ise anne babadan yedikleri azar ile derslerini almış olsalar da bu tip sıkıntılar heryerde karşımıza çıkabilir. Yani özellikle kız çocuklarımızı sosyal medyadan gelebilecek tehlikelere karşı kesinlikle uyarmalı ve eğitmeliyiz.

Tabii bu tarz durumları önlemenin kesin çözümü internet ve telefondan uzaklaştırmak veya sosyal medya mecralarını yasaklamak gibi düşünen ebeveynlerimiz de olabilir. Ancak çözümü bu kesinlikle değil. Günümüz çağında bu faktörler kesinlikle kullanılmalı ancak çocuklarımıza sosyal medya eğitimi vererek gelebilecek olası tehlikelerden uzak tutabiliriz. Videoyu izlediğinizde bunu anlayacaksınız. Çünkü her ne kadar bu bir deney olsa da Coby yerine pedofili olan birinin olması durumund bu kızlar küçücük yaşta ağır travmalar yaşama hatta hayatlarını kaybetme durumu ile karşı karşıya kalabilirlerdi.

Sonuç olarak yaşları ne olursa olsun internet kullanımı ve sosyal medya hakkında gerekli bilgi ve tedbirleri çocuklarımıza aşılamamız gerekli. Böylelikle bilinçli kullanım olduğu sürece bu tarz kötü hadiselerden de kurtulmuş olacağımızı düşünüyorum.

Bir Kız Çocuğunun Ne Kadar Kolay Kandırılabildiğini Gösteren Sosyal Deney Bir Kız Çocuğunun Ne Kadar Kolay Kandırılabildiğini Gösteren Sosyal Deney Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 8/16/2015 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]