Mercedes hava yastıklarını emniyet kemerlerine taşıdı!

Ford ve Lexus'un ardından Mercedes, arka koltuklarda emniyet kemerlerine entegre hava yastığı kullanan üçüncü üretici oldu.

Konu otomotiv sektöründeki teknolojik ilkler olduğunda muhtemelen kimse Mercedes'in eline su dökemez, ancak emniyet kemerine ilk hava yastığı yerleştiren o değil. İkinci de o değil. Onlar sırasıyla Ford Explorer ve Lexus LFA idi - sene 2010. Gene de bu Mercedes'in şevkini kırmadı ve artık o da arka koltuklara "Beltbag" adlı emniyet kemeri hava yastığını yerleştirmeye başladı. Bu sistem muhtemelen gelecek sene tanıtılacak yeni S sınıfında yer alacak.

Ford'unki gibi Beltbag de sadece arka koltuklarda sunuluyor ve patladığında emniyet kemerinin yaklaşık üç katı genişliğe ulaşıyor. Böylece kaza anında darbenin yayılması sağlanıyor. Ford'un sisteminin aksine Mercedes'inki yalnızca önden çarpmalarda devreye giriyor.
Mercedes hava yastıklarını emniyet kemerlerine taşıdı! Mercedes hava yastıklarını emniyet kemerlerine taşıdı! Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 7/23/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]