Markaların Facebook Hesapları Çalındı!

Aralarında Garanti, Denizbank, Renault, TTNET gibi büyük markaların Facebook hesapları az önce hacklendi. Hesaplar, bir ajanstan yönetiliyordu.

Facebook'ta şube açarak büyük ses getiren hatta Facebook'un kendisinden bile övgü alan Denizbank (227 bin kişi), internet üzerinden önemli kampanyalar duyuran Garanti Bankası (1 milyon 48 bşn kişi), TTNET Müzik, Renault Türkiye (734 bin kişi)gibi markaların Facebook sayfaları az önce hackerlar tarafından ele geçirildi. Terör örgütünün propagandası yapılan sayfalar, henüz düzeltilmiş değil. Sayfaların kapak fotoğrafları ve duyuruları şu anda hackerlar tarafından yönetiliyor ve propaganda yapılıyor.

Toplu saldırının arkasında ise bu hesapları yöneten 41? 29! adlı ajansın bir açığı bulunuyor. Ajans tarafından yönetilen bu sayfalar, yöneticilerinden birinin hesabının ele geçirilmesiyle bu hale gelmiş durumda.

Terör propagandası yapılıyor


Terör örgütünün propagandası yapılan sayfalar, henüz düzeltilmiş değil. Sayfaların kapak fotoğrafları ve duyuruları şu anda hackerlar tarafından yönetiliyor ve propaganda yapılıyor.

Sayfaları bir ajans yönetiyordu
Toplu saldırının arkasında ise bu hesapları yöneten 41? 29! adlı ajansın bir açığı bulunuyor. Ajans tarafından yönetilen bu sayfalar, yöneticilerinden birinin hesabının ele geçirilmesiyle bu hale gelmiş durumda.



Ajansın başkanı Alemşah Öztürk, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Facebook'tan yardım isteyerek sayfaları eski haline getirmeye çalıştıklarını belirtti.

Güncelleme: Garanti Bankası ait Facebook sayfası az önce hacklendi. Bankaya ait 1 milyonu aşkın takipçinin bulunduğu sayfadan yaklaşık 15 dakika önce aşağıdaki içerik paylaşıldı.

İletide Garanti Bankası’nın takipçilerinden 14 bin takipçiye sahip Tek Çare Ölüm isimli sayfanın beğenilmesi çağrısında bulunuluyor.



Güncelleme: Garanti Bankası ile başlayan hacklenmeler Deniz Bank, TTNet Müzik ve Bonus Card sayfalarında devam ediyor. Şu an için ele geçirilen sayfalardan öğrenebildiklerimiz bu kadar ilerleyen dakikalarda geniş bir şekilde sizleri bilgilendireceğiz.



Güncelleme: Hacklenen sayfaların arasına Nokia Türkiye, Renault Türkiye,Ülker Metro, Ülker Dido ve Teknosa sayfaları da eklendi. Eylemin arkasında sizin de yukarıdaki ekran görüntüsünde görebileceğiniz gibi terör örgütünü destekleyen Amed Hack Team isimli grup yer alıyor.



Garanti Bankası’na ait Facebook hesabının dışındaki tüm hacklenen sayfalarda yukarıdaki ileti postlanıyor. Görünen o ki PKK sempatizanları 41?29! Ajansı’ndan bir çalışanan hesabına ulaşıp sayfaları hacklemişler. Umarız bu aksaklık en kısa sürede çözülür ve sayfalar geri alınır. Buradan tüm okuyucularımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğiz.

Güncelleme: Hacklenen sayfalara şu an için erişilemiyor. Görünen o ki hızlı aksiyon alan Facebook ekibi sayfaları şimdilik kapatarak olaya müdahale etti.
Markaların Facebook Hesapları Çalındı! Markaların Facebook Hesapları Çalındı! Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 7/27/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]