En Çok Kullanılan İkon Siteleri

Evet sizlere webmasterların en çok kullandığı ve en büyük yardımcısı olan 5 icon sitesini tanıtmak istiyorum. İkon’un ingilizce karşılığı icon yani “simge” anlamına geliyor.Bu ikon’ları web sitenizin tasarımını yaparken ve istediğiniz her alanda kullanabilirsiniz. Bu siteler sizlere bu grafikleri ücretsiz olarak kullanıcılara sunuyor.Sizlere tanıtacağımız web sitelerin’deki toplam ikon sayısı 500.000′i geçiyor.

1.İconfinder

İncelediğimiz ikon siteleri arasında logosunda ikon kullanan tek site iconfinder’di ve bu özelliği onu listemizin 1. sırasına oturtmaya yetti.Üyelik sistemi mevcut isterseniz ikon paketleri gönderebiliyorsunuz ve kullanıcılar ile ücretsiz olarak paylaşıyorsunuz.Toplamda 160.000′e yakın ikon bulunuyor. Bende en çok kullandığım ikon sitelerinin arasında birinci olarak iconfinder'ı tercih ediyorum size de tavsiye ediyorum.

İconfinder ile neredeyse aynı olan ama bazen farklı ve değişik hiçbir yerde olmayan yeni ikonların bulunduğu güzel bir ikon sitesi.
Ziyaret Etmek İçin Tıklayın

3.İconarchive

İconfinder’e göre daha sade bir tasarımı bulunan iconarchive’de 300.000′e yakın ikon bulunuyor.Açık mavi,beyaz ve yeşil renkler kullanılan site’ye ilk girdiğiniz zaman arama motorunu anımsatıyor.Üyelik sistemi yok. Sitede her konuya uygun çeşitli ikon mevcut. Şahsen benimde sık kullandığım bir sitedir.
Ziyaret Etmek İçin Tıklayın

4.İconshock

Bu sitede bizi şaşırtan kısım toplamda 1 milyon’u aşkın ikon bulunuyor olması.Webtasarımcı’lar için bulunmaz bir kaynak olan İconShock’ta bu kadar çeşitlilik olması kullanıcıların hoşuna gidiyor.
Ziyaret Etmek İçin Tıklayın

5.İconspedia

En dikkatimizi çeken özellik premium üyelik sisteminin olması.Kullanıcılar ücretsiz olarak içerik’ten faydalanabiliyorlar fakat istenilirse Premium üyelik avantajlarına da sahip olabiliyorlar.
En Çok Kullanılan İkon Siteleri En Çok Kullanılan İkon Siteleri Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 6/24/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]