Artık Çocuklar da Facebook'a Üye Olabilecek

Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip Facebook yaş sınırlamasında düzenlemeye gidiyor. Buna göre artık çocuklar da yasal olarak siteye üye olabilecek. Peki yeni yaş sınırı ne oldu?

800 milyon aktif kullanıcısıyla toplamda 901 milyon üyesi bulunan Facebook kişi odaklı çalışmalarına hız kesmeden devamediyor. Son olarak iOS 6 üzerinde çalışan mühendisler diğer yandan cep telefonu gibi ek hizmetlere kafa patlatıyorlar.

Kişilerin adeta bağımlılık derecesinde kullandığı Facebook'un en büyük gücü kuşkusuz elindeki devasal kullanıcı ağı. Dünya çapında neredeyse girmediği ülke bulunmayan sosyal ağ, şimdilerde daha fazla kişiye ulaşmak adına birtakım kritik değişiklikler yapıyor.
Buna göre artık küçük yaştaki internet kullanıcıları da sosyal ağa üye olabilecek. Yaş sınırlamasında önemli bir düzenlemeye giden Facebook 13 yaş altı kullanıcıların da resmi olarak üye olabilmelerinin önünü açmaya hazırlanıyor.

Fakat bu noktada diğer bir yenilik olan "ebeveyn kontorolü" karşımıza çıkıyor. Yani aile Facebook üzerinde çocuğunun profilini kontrol etme, yönetme hakkına sahip olabilecek. Örneğin çocuklarının kullanacağı uygulamaları kısıtlayıp arkadaş listelerini düzenleme imkanını ellerinde bulunduracaklar. Üstelik aile dilerse oyunlardaki sanal paraları kendi hesaplarından ödeyebilecek.

Böylelikle anne, baba kontrolünde sosyal ağ deneyimini başlatmak isteyen Facebook diğer yandan önemli bir kullanıcı grubuna hitap ederek üye sayısını arttırmak istiyor. Yaş aralığını elinden geldiğince genişletmek isteyen yetkililer, çocukların her geçen gün teknolojiye olan ilgilerinin artmasını bir nevi fırsat bilerek durumu lehine çevirmeye çalışıyor.

Google+ Bunu Daha Önce Denedi

Facebook'un en büyük rakibi olarak görülen ancak tüm çabalara rağmen istediği ivmeyi yakalayamayan Google Plus bir süre önce kapılarını gençlere açmıştı. 13-17 yaş gurubunun da siteye üye olmasına izin veren platform buna rağmen yine beklediği üye artışını sağlayamamıştı.

Nihayetinde yaptığı onca yenilik, güncelleme, tasarım değişimlerine rağmen gerçek anlamda sahaya çıkamayan Google'ın hizmeti çocuklardan da beklediği ilgiyi alamadı. Bakalım şimdilik kesin bir yaş sınırı belirtmeyen Facebook cephesinde durumun etkileri ne yönde olacak.

Artık Çocuklar da Facebook'a Üye Olabilecek Artık Çocuklar da Facebook'a Üye Olabilecek Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 6/05/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]