NBA, Twitter'da Birinci

Profesyonel Amerikan Basketbol Ligi NBA, Twitter'da 5 milyon takipçiye ulaşan ilk spor ligi olmayı başardı. İkinci ve üçüncü de ABD'den çıktı.

Türk insanı olarak Twitter'da sık sık futbol muhabbetleri görmeye alışığız. Ancak ilginçtir ki dünya çapında en çok takipçisi olan resmi spor ligi Twitter hesabı basketbolda.

NBA'in Twitter hesabı, dün 5 milyon takipçi sayısına ulaşmayı başaran ilk spor ligi hesabı oldu. İkinci sıradaki amerikan futbol ligi hesabı NFL 3.3 milyonda kalırken Major League Baseball 2 milyon takipçiye sahip. World Wrestling Entertainment 1.1 takipçiye sahipken FIFA ise 800 bin takipçiyle diğer liglerin bir hayli gerisinde.

NBA'in bu başarısında smaç yarışmasında Twitter üzerinden kullanıcıların oy vermesine imkan veren sistem gibi kampanyalar etkili olmuş gibi görünüyor. Dünyanın en çok takipçisi olan sporcularından olan Brezilyalı orta saha oyuncusu Kaka'nın 10 milyona yakın takipçisi varken b Twitter'da bu kadar geri kalmış olması da kurumların sosyal medya hesaplarını nası yönettiklerine dair somut ipuçları veriyor.
NBA, Twitter'da Birinci NBA, Twitter'da Birinci Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 5/15/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]