Google'dan Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü

Arama motoru devi Google, Artırılmış Gerçeklik'le (Augmented Reality) gözlüğü birleştiren yeni teknolojisi Project Glass'ı duyurdu. Firma ürünle ilgili bir de video yayımlandı.

Arama teknolojileri dışında farklı alanlarda da faaliyetleri olan Google, yeni projesi Project Glass'ın duyurusunu yaptı. Gözlük şeklindeki yeni teknolojik cihaz, Artırılmış Gerçeklik teknolojisine sahip. Bu sayede gerçek dünyadaki görüntülerle sanal dünyayı birleştirebilen ürünle baktığınız şeylerin fotoğrafını çekebiliyorsunuz.



Ayrıca konum paylaşımı, bir konser için bileti alımı gibi çeşitli faaliyetleri sesli komutlar ya da göz
hareketleriyle yapabiliyorsunuz. Henüz deneme aşamasında olan teknoloji için özel bir video hazırlayan Google, ProjectGlass ile neler yapılabileceğinin ipuçlarını da veriyor.

Kesin bir bilgi olmamakla beraber gözlüğün bu yıl içinde satışa sunulması bekleniyor. İşte gözlüğün özelliklerini anlatan o video:


Artırılmış Gerçeklik (Augmented Reality) Nedir?
Gerçek dünyaki görüntülerle sanal dünyadakileri birleştirmeye genel olarak bu isim veriliyor. Bu
teknolojiyi kullanan farklı uygulamalar mevcut. Bunlar içinde en ünlüsü Layar isimli uygulama. Layar, etrafınızdaki görüntülerin üzerine sanal dünyadaki bilgileri eşleştiriyor. Bu teknolojinin farklı kullanımları da mevcut. Örneğin bazı savaş uçaklarında pilotlar bu teknolojiye sahip kasklar kullanıyor.

İlgili Aramalar: google, gözlük, sanal, augmented reality, konum, artırılmış gerçeklik, project glass, google'dan artırılmış gerçeklik gözlüğü
Google'dan Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Google'dan Artırılmış Gerçeklik Gözlüğü Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 4/06/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]