Facebook'tan yeni bir hizmet daha..

Facebook, trafikte gördüğünüz fakat adını hatırlamadığınız eski arkadaşlarınızı bulmanız için yeni bir hizmet başlattı...

myCar uygulamasını kullanan Facebook üyeleri, araçları hakkındaki bilgileri sayesinde diğer kullanıcılar tarafından bulunabilecek.

myCar uygulaması, arabası olan herkes tarafından kullanılabiliyor. Arabası olan Facebook kullanıcıları, kayıt bölümünden arabasının marka, model, renk, yıl ve plakasını (plaka, kullanıcının bilgilerinin doğrulunu kontrol etmek için gerekiyor ve kesinlikle üçüncü partilerle paylaşılmıyor) giriyor. Daha sonra duvarında araba markasının logosunu, rengini ve modelini belirtiyor. Böylece, arkadaşlarınız hangi renk, model ve marka arabayı kullandığınızı duvarınızdan öğrenmiş oluyor. Hatta yeni bir araç aldıysanız arkadaşlarınız bunu duvarınızdan öğreniyor.

myCAr projesinin ilk adımı, kullanıcıların arabalarını bu uygulamaya kayıt etmelerini gerektiriyor. Ardından, hazırlanan arama motorundan kayıt yaptıran kullanıcıların bilgilerine ulaşılabiliyor .

TRAFİKTE GÖRÜP DE ADINI UNUTTUĞUNUZ ARKADAŞINIZI BULUN

Trafikte gördüğünüz; adını hatırlamadığınız lise arkadaşınızı, ışıklarda gözgöze geldiğiniz bir kişiyi ya da sizinle aynı marka araba kullanan diğer kullanıcıların Facebook profillerine, bu uygulamaya üye olmaları halinde ulaşabiliyorsunuz. Atacağınız cevapla arkadaşınızla yeniden görüşme imkanına erişeceksiniz. Mesajı alan kişi olarak da, cevap verip vermemek tamamen sizin özgürlüğünüzde.

Sosyal medyanın büyüme gücüyle büyüyen bir proje olan myCar, yeni bir uygulama olmasına rağmen onbinlerce kullanıcıya ulaştı.

Yayınlanan ilk versiyon, aynı zamanda kullanıcı tepkilerini görme amacını taşıyor. Sırada bu projeye artılar katacak bir çok yeniliğin hayata geçirilmesi var. İleride; bugün ve geçmişte kullandığınız araçlarla ilgili araba listenizden tutun, yakında açıklanacak istatistik bölümüyle Türkiye’deki araba kullanıcılarının hangi markalar üzerine yoğunlaştığını, en çok aranan, kullanılan araba marka ve modellerinin bir haritasının çıkarılması planlanıyor.
Facebook'tan yeni bir hizmet daha.. Facebook'tan yeni bir hizmet daha.. Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 3/22/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]