Yatış Şekilleri Neler Anlatıyor?

Yatakta uyumak için aldığınız pozisyon aslında kişiliğiniz hakkında bilgi veriyor.


Cenin pozisyonu


Cenin pozisyonunda, yana doğru kıvrılarak yatanlar, dışarıdan rahat ve dışa dönük gürünseler de aslında çok hassastırlar. Birileriyle ilk buluşmada çok utangaç davranabilirler ama kısa süre sonra açılırlar.


İnsanların yüzde 41’inin tercih ettiği bu uyku pozisyonu en yaygın uyuma şeklidir. Kadınlar erkeklere oranla iki kat daha fazla tercih ederler bu pozisyonu.


Kütük pozisyonu


İnsanların yüzde 15’inin tercih ettiği, yan tarafa dönük bir biçimde, her iki kolun da iki yana ve aşağı sarkıtılması şeklinde alınan pozisyondur. Bu şekilde uyuyanlar, sosyal insanlardır. Bir topluluğun parçası olmayı seven, yabancılara güvenen insanlardır. Zayıf noktaları, kolay aldatılabilmeleridir.


Özleme pozisyonu


İnsanların yüzde 13’ünün tercih ettiği, yan dönük bir biçimde, her iki kolun da ön tarafa uzatılması şeklinde alınan pozisyondur. Bu şekilde yatan kişiler, yeniliklere açık fakat şüpheci ve alaycıdır. Karar vermeleri uzun sürer ama bir kez karar verdiklerinde onu değiştirmeleri çok zordur.


Asker pozisyonu


İnsanların yüzde 8’i bu pozisyonu tercih eder. Sırt üstü ve her iki kol da yanda kalacak şekilde alınan pozisyondur. Bu pozisyonda uyuyan insanlar, genelde sessiz ve çekingendirler. Telaşı sevmezler ama kendileri ve çevresindekiler için yüksek yaşam standartları kurmaya çalışırlar.


Serbest düşüş pozisyonu


İnsanların yüzde 7’sinin tercih ettiği yüz üstü yatma pozisyonudur. Eller yastığın altına alınır ve baş bir yana dönük olur. Bu kişiler girişken ve dışadönüktürler. Sinirli ve küstah görünüşlerinin altında duyarlı bir insan yatar. Eleştiriyi sevmezler.


Denizyıldızı pozisyonu


İnsanların yüzde 5’i bu pozisyonu tercih eder. Sırt üstü yatıp her iki kolun yastık üzerine bırakıldığı pozisyondur. Bu pozisyonu tercih edenler iyi arkadaş edinebilirler çünkü daima anlatmaya ihtiyacı olanları dinlemeye hazırdırlar. Genelde dikkatleri üzerlerine çekmekten hoşlanmazlar.
Yatış Şekilleri Neler Anlatıyor? Yatış Şekilleri Neler Anlatıyor? Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 2/05/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]