Dizüstü Bilgisayarınızı Korumak İçin 8 Öneri!

1- Temizle: Bilgisayarınıza (ya da masaüstünüze) yapacağınız temizlik, cihazınızın uzun ömürlü olmasında büyük rol oynayacaktır. Dosyalarınızın yedeklerini alın, (harici hard disk veya usb bellek kullanabilirsiniz) masa üstünüzde bulunan belgeleri düzenleyin, geri dönüşüm kutunuzu düzenli aralıklarla temizleyin ve kullanmadığınız programların bilgisayarınızda yer tutmasına izin vermeyin. Bu basit talimatları uygulamak hem hard diskinizde yer açacak hem de performans hızınızı yükseltecektir.

2- Kapatma alışkanlıkları: Programlar açıkken kapamak yerine açık olan bütün programları sonlandırarak, uyku moduna getirmek cihazınız için daha sağlıklı olacaktır. Eğe laptop soğuk bir yerde kaldıysa çalıştırmadan önce oda ısısına uyum sağlaması için biraz bekleyin aksi taktirde bu durum aygıtınızın hassas yapılarına zarar verebilir.

3- Yatırımınızı koruyun: Eğer makineyi yanınızda taşıyacaksanız bir korumalı bir çanta tercih etmenizde yarar var.

4- Sudan uzak tutun: Su dizüstü bilgisayarların dostu değil. Bir kaza sonucu üzerine sıvı dökülürse hemen bataryayı çıkartın, cihazınızın ulaşabildiğiniz bölümlerini kurulayın ve laptopunuzu piriç çuvalı gibi bir şeyin içinde bekletin. Bu eski yöntem hala işe yarıyor.

5- Hava değişiminden sakının: Sıvılar gibi sıcak ve soğuk da laptop ile pek iyi geçinemiyor. Bataryanızın ömrünü kısaltmasının yanı sıra iç bileşenlerin zarar görmesine bile neden olabiliyor. Örneğin; bilgisayarınızı çok soğuk bir havada arabanın içinde bırakmanız gerekiyorsa onu sıcak tutmak için bir ceket ya da kazağa sarın.

6- Laptop dostu temizlik ürünlerini kullanınHassas cihazınız üzerinde evde kullandığınız her hangi bir temizlik ürününü denemeyin. İçerisinde aseton, amonyak ve alkol içeren bütün temizlik maddelerini makineden olabildiğince uzakta tutun. Bu tarz ürünler LCD ekranınızın koruyucu kaplamasına zarar verir. Ayrıca kağıt ve banyo havlusu ekranınız üzerinde çizikler bırakır. Yumuşak bir bez (mikrofiber gibi) laptobunuzun ekranı için en ideali olacaktır. Eğer kuru bez işinizi görmediyse saf su ya da su ve beyaz sirkeyi karıştırarak bezi ıslatabilirsiniz. İz bırakmamak için çok bastırmadan, hafif ve hızlı dairesel hareketlerle temizlemeniz daha iyi sonuç verecektir.

7- Geri dönüşüme uygun bir yol izleyin:
 Eğer eski cihazınızla yollarınızı ayırmaya karar verip, yeni ve daha şık bir üst model almaya niyetlenirseniz bunu en doğru yoldan yapmalısınız. Elden çıkarmadan önce hard diskinizdeki bütün kişisel bilgilerinizi sildiğinize emin olun ve cihazınızı fabrika ayarlarına geri döndürün.

8- Uygun bir çalışma alanı yaratın: Laptop için uygun bir çalışma masası da en az diğer maddeler kadar önemli. 

Dizüstü Bilgisayarınızı Korumak İçin 8 Öneri! Dizüstü Bilgisayarınızı Korumak İçin 8 Öneri! Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 2/22/2012 Rating: 5

1 yorum

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]