Video İzleme Sitesi Vimeo Yenilendi!

İçerisindeki birbirinden özel görüntülerle kategorisinin seçkin isimlerinden olan video izleme sitesi Vimeo yenilendi. İşte yeni tasarımdan ilk kareler.


Sanal dünyadaki video izleme sitelerinin tanıdık isimlerinden birisi de kuşkusuz Vimeo. Her ne kadar rakibi YouTube ile kıyaslandığında daha az ziyaretçisi olsa da, içerik bazında oldukça ayrı bir kategoride yer alıyor.

Özellikle amatör ve profesyonel yetenekleri bünyesinde barındıran sitede birbirinden güzel çalışmalar yayınlanıyor. Öyleki, kimi sanatsal yapıtlar profesyonel markalarla birkez daha değerleniyor.

Diğer sitelerle karşılaştırıldığında kalitesini ortaya koyan Vimeo, uzun süredir kullandığı tasarımını nihayet değiştiriyor. Şu sıralar sınırlı bir kullanıcıya sunulan yeni tasarımı gelin video ile birlikte inceleyip kullanalım.

Yepyeni Bir Vimeo

Adeta baştan aşağıya yenilenen platform temel olarak sade, renkli ve kişinin eğlenmesine yönelik tasarlanmış. Beyaz fon üzerine oldukça anlaşılır biçimde yerleştirilen butonlar, kolay kullanım ve içerik odaklı yayını hedefliyor.

Üzerinde titizlikle çalışılan bir diğer konu ise, kişilerin daha fazla diyalog içerisinde olmasını sağlayacak yorum sistemi. Eskiye nazaran bir adım öne çıkarılan bu fonksiyon sayesinde ilgili çalışma hakkında daha fazla görüş bildirilmesi amaçlanmış.

Videolar Artık Daha Büyük

Üyelerin yüklediği videoların boyutlarında önemli bir değişime giden ekip, görüntülerin daha büyük ve tam sayfa genişliğinde yayınlanmasını sağlıyor. Ek olarak kimi kısayol tuşları da atayan mühendisler, site içerisindeki görüntü işleme araçlarını da revizyona uğratmış.

Yeni İçerikleri Keşfetmek Kolaylaştı

Site üyelerinin belki de en çok istediği özelliklerden birisi, yeni ve benzer içeriklerin kolay keşfiydi. Bu yöndeki talepleri gözardı etmeyen yetkililer, sayfanın en üstüne -ihtiyacınız olmadıkça otomatik olarak gizlenen- tavsiye videolar akışı ekledi.
Üstelik bu alana son izlenenler, daha sonra izlenecekler gibi çeşitli kategorilerdeki görüntüleri atamak da mümkün.

Yeni "Takip Et" Özelliği

Aslında bir nevi mikro blog Twitter'dan esinlenildiğini düşündüğümüz bu özellikte kişisel sayfalar, kanallar, etiketler gibi çeşitli bölümlerde "takip et" butonu yer alıyor.

Bu sayede ilginizi çeken kişi ve konuları aynı Twitter'daki mantıkla takip edebilmeniz mümkün. Üstelik başka bir üyeyi takip ettiğinizde o kişinin güncellemelerine anlık olarak beslemelerden ulaşabiliyorsunuz.

Altyapı Güçlendirildi

Gelişen teknoloji ile en ufak gecikmelerin bile hoş görülmediği günümüzde konunun önemini bilen Vimeo altyapıda önemli değişimlere gitti.
Buna göre yükleme (upload) hızlarını arttıran Vimeo, aynı anda birden fazla içeriğin yüklenmesinin de önünü açtı. Ayrıca yükleme sırasında canlı önizleme yapabilmek de mümkün.


Genel olarak sade ve dinamik tasarımıyla beğeni toplayan site, kullanıcıların yeni içeriklere daha kolay ulaşmasını istiyor. Eğer siz de yeni tasarımı keşfetmek istiyorsanız buraya tıklayarak oturum açmanız yeterli.
Video İzleme Sitesi Vimeo Yenilendi! Video İzleme Sitesi Vimeo Yenilendi! Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 1/27/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]