Burger King, McDonalds İle Ortak McWhooper Hamburgeri Çıkarmak İstedi



Burger King tarafından yayınlanan barış videosunda McDonald's ile ortak bir "McWhooper" ürünü çıkarmak istemişti. Ancak McDonald's bu isteği kibar bir şekilde reddetti.


Bildiğiniz gibi 21 Eylül tarihi tüm dünyada "Dünya Barış Günü" olarak geçer ve bu konuda birçok büyük etkinlikler yapılır. (Öncesi sonrası savaş olduktan sonra biraz anlamsız oluyor ama pek şey etmemek gerek) Bunlardan en ilginci de Burger King tarafından YouTube üzerinden yapılan barış çağrısıydı. Peace One Day adlı bir gönüllü oluşum ile ortaklaşa yapılan çalışmada McDonald's firmasına seslenen Burger King, 21 Eylül'de her iki firma tarafından barışı simgeleyecek şekilde bir McWhooper ürünü çıkarmayı teklif etmiş, Miami'de olan Burger King ile Chicago'da bulunan McDonald's arasında, yani Atlanta'da ortak bir McWhooper dükkanı açmayı teklif etmişti.

Oldukça ilgi gören bu proje önerisi kolay kolay rastlanan bir örnek değildi ve Burger King'e binlerce tebrik yağdı. Tabii bu videodan McDonald's firmasının haberi yoktu ve herkes gibi onlar da YouTube'dan gördüler. Bu ürün ve dükkandan gelen gelirler de Peace One Day topluluğuna yardım olarak aktarılacaktı fakat McDonald's bu barış çağrısına yanaşmadı.



McDonald's tarafından nazikçe reddedilen bu teklifte bu tarz bir hareketin gerçekten hoş olacağı, ama küresel bir farkındalık yaratmak için iki büyük firmanın daha büyük şeyler yapabileceği ve bu iki dosthane firmanın arasındaki rekabete getirilecek barışta gerçek dünyadaki savaşın acılarını ve dertlerini dindiremeyeceği belirtilmiş. Açıkcası CEO Steve Easterbrook tarafından Facebook üzerinden yayınlanan bu mesajda gerçekten anlamlı olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca Burger King'in bunu direkt firmaya sorarak ortaklaşa bir çalışma yapmak yerine YouTube üzerinden tüm dünyaya duyurarak yapmasına ithafen "Bir dahaki sefere basit bir telefon görüşmesi yapabiliriz" notu eklenmiş.



Tüm dünyada yankı uyandıran bu videonun Burger King açısından bir artı sağlayacağı ve McDonald's tarafından reddedilmesi de Burger King'in tekrar işine yarayacağı düşünülebilir. Bu sebeple de firmalar görüşmeden böyle bir çalışma yapılması McDonald's firmasının hoşuna gitmemiş.

Kaynak: Webtekno
Burger King, McDonalds İle Ortak McWhooper Hamburgeri Çıkarmak İstedi Burger King, McDonalds İle Ortak McWhooper Hamburgeri Çıkarmak İstedi Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 8/27/2015 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]