Google 3D Maps'i Apple'dan Önce Getirdi

Apple'ın yeni mobil işletim sistemi iOS 6 ile birlikte Google Maps entegrasyonunu kaldıracağı ve yerine kendi harita uygulamasını getireceği biliniyor. Fakat Google şimdilik pes etmiş değil.

Apple'ın iOS 6 ile birlikte Google Maps'e bağımlı olmaktan çıkacağı ve kendi Maps uygulaması ile üç boyutlu haritaları iOS kullanıcılarına sunacağı biliniyor.

Hatta eğer şu an iOS 6'nın betasını kullanıyorsanız, yeni harita uygulamasını da kullanıyorsunuz demektir.
Fakat Google, iOS 6'ya geçiş tamamlanmadan iOS 5.1.1 için haritalar uygulamasını güncelleyerek Apple'dan önce üç boyutlu harita hizmetini iOS'un stabil sürümüne getirmiş oldu.

Şu anda güncellenen uygulama sayesinde haritaları üç boyutlu olarak kullanabiliyorsunuz. Tabii bir adet iPhone 4S sahibi olmanız koşuluyla. Zira uygulama çok fazla donanımsal güç gerektiriyor ve bunu ancak iPhone 4S modeli karşılayabiliyor. Android kullanıcıları ise haziran ayından beri çok geniş bir alanda olmasa da üç boyutlu haritaları kullanabiliyorlardı. Google'ın planları bu yılın sonuna kadar 300 milyon insanın bu uygulamadan faydalanır hale gelmesi olarak belirlenmiş.

Son olarak Google'ın haritalar uygulamasının iOS 6'dan çıkarılmasıyla birlikte, firmanın yine de bir uygulamayı App Store üzerinden indirilebilir halde tutup tutmayacağının bilinmediğini söyleyelim ve haberimizi noktalayalım.
Google 3D Maps'i Apple'dan Önce Getirdi Google 3D Maps'i Apple'dan Önce Getirdi Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 7/27/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]