Cep Telefonunda İnternet Paylaşımı

İngilizce'de Tether ya da HotSpot olarak tanımlanan bu özellik sayesinde telefondaki interneti farklı cihazlara kablosuz olarak paylaştırabiliyorsunuz. Detaylar ve adım adım anlatım haberimizde.

İnternete bağlanan ya da internet bağlantısı gerektiren cihaz sayısında son yıllarda önemli bir artış meydana geldi. Artık her türlü cihaz internete bağlanabiliyor. Elbette bu bağlantı ihtiyacı beraberinde bazı sorunları da getiriyor. En önemlisi ise bu bağlantının nereden sağlanacağı.

Birçok cihazın kablosuz ağlara bağlanabildiği düşünüldüğünde etrafta bir kablosuz ağın olmasının internet erişimi için yeterli olacağını öngörebiliriz. Ancak bulunduğumuz yerde böyle bir ağ yoksa ne yapacağız? İşte burada imdadımıza telefonumuzdaki interneti kablosuz olarak paylaştırma teknolojisi yetişiyor.

İngilizce'de Tether ya da HotSpot adı verilen özellik bize cep telefonun internetini kablosuz olarak paylaştırma imkanı sunuyor. Önceleri kablolu olarak kullanılabilen bu teknoloji akıllı telefonlar ile birlikte kablosuza terfi etti. Cep telefonu üzerinden internet bağlantısını kablosuz olarak paylaşma hizmeti olarak tanımlayabileceğimiz bu fonksiyon operatörler tarafından pek hoş karşılanmıyor.

Hatta ABD'de bazı operatörler bir dönem Tether yapabilen uygulamaları online yazılım marketlerinden kaldırtma teşebbüsünde bile bulunmuşlardı.

Akıllı telefonların ilk dönemlerinde üçüncü parti yazılımlarla sağlanan bu özellik belli bir süre sonra işletim sistemi üreticileri tarafından da kabul gördü.
Cep Telefonunda İnternet Paylaşımı Cep Telefonunda İnternet Paylaşımı Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 7/24/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]