Dropbox Nedir ve Nasıl Kullanılır?

Benim Yorumum: Dropbox'ı kullanalı 1 aydan kısa bir süre oluyor ama çok yararlı bir sistem. Bütün webmasterlara önerimdir. Aslında bu olay bir sanal bellek, İstediğiniz yerde telefon, bilgisayar veya tabletten anında dosyalarınıza ve daha çok araçlarınıza bu uygulama ile ulaşabilirsiniz... Benim için süper bir site ve uygulama kurmuşlar bence artık takdiri size bırakıyorum. Kullanması bedavadır ayrıca.
 Son birkaç yılın en önemli teknolojilerinden biri şüphesiz ki "Cloud Computing". Bu teknolojinin de en güzel kullanımlarından biri ise Dropbox. Dropbox'u en kısa tanımıyla dosya paylaşım platformu olarak tanımlayabiliriz.


Artık bilgisayar kullanıcıları dosyalarına her türlü platformdan online olarak ulaşmak istiyorlar. Eğer birden çok bilgisayar kullanıyorsanız, bu dosyaların senkronizasyonu günümüzde önemli bir hal aldı.
Örneğin, bilgisayarınızdaki bir dosyaya, anında telfonunuzdan ulaşabilmek çok sık ihtiyaç duyulan bir özellik haline geldi.

Bu senkronizasyonu ise Dropbox aracılığıyla yapmak hem çok kolay hemde ücretsiz (2 GB'a kadar). Öncelikle yapmanız gereken Dropbox'un sitesine girip bir account yaratıyorsunuz. Daha sonra ise siteden bir uygulama indiriyorsunuz. (14 MB kadar) Uygulama yüklenirken size belirli bir dosya yeri soruyor. Kurulum bittikten sonra o dizindeki (folder) bütün dosyalar otomatik olarak internetle senkronize olacak. Daha sonra bu dosyalarınızı internetten Dropbox sitesine girerek de görebilirsiniz.

Sitenin Yeni Görünümü:
Sitenin Eski Görünümü:


Siteden iPhone, Blackberry, Android için olan uygulamaları telefonunza yükleyerek dosyalarınıza mobil olarak erişim sağlayabilmeniz de mümkün. Ücretsiz olarak 2GB yer sunan dropbox kapasitenizi isterseniz ücretli olarak artırabilmeniz mümkün. Kapasitenizi artırmanın bir başka yolu ise arkadaşlarınıza Dropbox'u önermek. Her getirdiğiniz kullanıcı için 250 MB yer kazanıyorsunuz (8 GB'a kadar).

www.dropbox.com
Dropbox Nedir ve Nasıl Kullanılır? Dropbox Nedir ve Nasıl Kullanılır? Reviewed by Oğuzhan Cabbaroğlu on 1/21/2012 Rating: 5

Hiç yorum yok

Facebook

Image Link [https://lh3.googleusercontent.com/kXvOVaV2dIWC4gKWhzQhTK7KXwgYFcM_xkISmmlJH5MIYQ-nQogwFc1zAaKEpnqhaPEMJ1Vpn4SKbg=w1366-h768-rw-no] Author Name [Oğuzhan Cabbaroğlu] Author Description [Ozicab İnternet ve Tasarım Hizmetleri - Kurucu / Nam-ı Diğer Ozicab ] Facebook Username [ozicab] Twitter Username [ocabbaroglu] GPlus Username [107441494120937470968] Pinterest Username [ozicab] Instagram Username [ozicab]